Selvom det ind i mellem har føltes, som om vores rejse ville blive ved for altid, så har den naturligvis en ende. Og den er her nu. Her, nogle tusind meter over Atlanterhavet, og stadig nogle tusind kilometer hjemmefra, kommer de sidste tanker om vores tur.

1. Mens vi boede på øen Captiva, så vi flere gange vilde delfiner både ved stranden og lige neden for vores balkon i marinaen. Og en dag så vi endda en kæmpestor søko!

2. 90% af de varme retter her er søbet ind i meget stretchy smeltet ost. Ungerne kalder det konsekvent ‘strækkelig ost’.

3. De fire dage, vil tilbragte på Captiva, blev feriens mest inaktive. Vi dasede skiftevis ved poolen, på stranden og på værelset. Det er et kæmpe ferieresort med restauranter, butikker, golf og en masse andet. Og man skal aldrig have penge frem – nej, al betaling foregår via nøglekortet til værelset, og bliver så bare skrevet på regningen. Farligt!

4. Det mest aktive, vi foretog os, var da vi en dag gik lang tur langs stranden til et øde sted, der nærmest var brolagt med smukke muslingeskaller. Et sandt paradis for en ægte skalsamler som undertegnede!

5. Flere af mine nederdele har simpelthen ligget og er blevet for små nede i kufferten. Den pokkers luftfugtighed!

6. Morgenmaden, da vi satte kursen mod Miami, blev indtaget på den, ved første øjekast, uanselige Sunflower café. Det viste sig dog at være så hyggeligt og autentisk, med en indretning, der fik mig til at føle, at jeg var trådt direkte ind i en film fra midt 80’erne. Polstrede båse i kunstlæder, en lidt for makeuppet servitrice, der vimsede rundt og genopfyldte kaffen, og oceaner af hjemmelavet french toast, pandekager, æg, bacon og chokolademælk.

7. På vej til Miami gjorde vi stop i nationalparken Everglades, hvor vi naturligvis skulle ud at sejle med airboat! Der var fuld fart på gennem sumpene og den smukke, særprægede natur. Vi stoppede ved et træ med vaskebjørne, der kom helt ned og hilste, så vi følte os som ren Snehvide med skovens dyr. Der var ingen alligatorer i sumpene, men vi besøgte nogle livstrætte eksemplarer i fangenskab bagefter.

8. Feriens sidste dage brugte vi i Miami på et fint hotel i art deco-stil, lige ved Miami Beach. Vi har indtaget en del måltider på hotellets fortovsrestaurant, hvor ungerne, med høje salsarytmer som underlægningsmusik, har betragtet de forbipasserende typer med øjne, der var ved at trille ud af hovedet.

På alle måder svulmende kvinder i minimale, pangfarvede badedragter, skarptskårne unge mænd med mærkeligt hår og overdrevne biler, råbende tosser med store armbevægelser og en enkelt dødsforagtende fyr, der flere gange kørte forbi på baghjulet af sin motorcykel. Det var næsten bedre underholdning end iPad! Næsten.

9. Endelig fik vi oplevet en baseballkamp! Vi så Miami Marlins på hjemmebane, som bedst kan beskrives som stadion og forlystelsespark i ét. Selve kampen spilles i et par minutter ad gangen, og så er der ellers underholdning i mellemtiden.

Dansende, letpåklædte damer, øredøvende musik, uendelige variationer af snacks og drikkevarer, butikker, fotomulighed med maskotten, virtual reality og meget mere. Stadion var desværre kun halvtomt, men der var alligevel vild stemning, da hjemmeholdet vandt 9-0…

10. I Miami kan du købe dig til kattenusning! For den ringe pris af 65 kr. pr. person, får du lov at opholde dig en halv time i et rum med 18 kælne katte. Det var hver en krone værd! I hvert fald for mig og ungerne, bankmanden syntes lidt, det var noget pjat. Og det fik os blot til at savne udyrene derhjemme endnu mere…

11. Men der stoppede vores eventyr med dyr ikke. Lidt efter mødte vi en mand med to lemurer! De var fandeme nuttede.

12. En af de allersidste mindeværdige oplevelser blev, meget passende, det sagnomspundne Sugar Factory. Et decideret vulgært sukkerorgie. Vi bestilte et par vanvittige millshakes med slikkepinde og et helt stykke kage på toppen (til den nette sum af 200 kr. stykket). Vi kæmpede en brav kamp, og kom næsten 100% igennem, takket være fire ugers hård træning!

13. Ferien er slut. 29 dage, 11 overnatningssteder, fire stater, 5.000 kørte kilometer, en million oplevelser og et samlet budget, vi for vores egen sjælefreds skyld aldrig kommer til at udregne…

Dette har været turen, vi kommer til at mindes, tale om og referere til resten af vores liv. Helt enestående.

Og nu glæder vi os til at komme hjem.

Share: