Vores dage her er så tætpakkede med nye oplevelser, at det allerede nu, efter fire døgn, føles, som om vi har været her i flere uger. Og der venter 25 oplevelsesdage endnu!

1. Vi har kontinuerligt jetlag. Vi vågner alle før klokken 6 hver eneste dag. Men så får vi også noget ud af dagen!

2. Skildpaddehospitalet på øen Marathon var så fint og rørende. Og fyldt med små, skadede eksempler på konsekvenserne af menneskers opførsel.

3. Key West! Jeg var der for 23 år siden, men kunne ikke rigtig huske noget. Hvordan kunne jeg glemme Key West? Det er jo den mest levende by nogensinde! Så smukke huse, de ser nærmest ikke ægte ud, men ligner noget fra Disney. En overdådighed af pastelfarver, verandaer og udskårne krummelurer af træ. Overalt på gaderne lyder musik fra åbne bardøre, det vrimler med glade og sære mennesker, flokke af smukke, mørklødede, råbende kvinder på scootere, gadesælgere, gadegøglere, dufte af al slags mad, fritlevende og fredede haner på gaden, i en bagende, smeltende hede. Efter fire timer var vi fuldstændig mættede.

4. Sådan ser en bank ud i Key West. På alle måder temmelig langt fra Nykredit i Glostrup.

5. Vi hvilede benene og fyldte maverne på Duettos pizza i Key West, der er blandt de 10 bedste pizzeriaer i USA. Et lillebitte, snusket sted. Smagte 50% af god pizza og 50% af god stemning.

6. Vi har ikke fået en kostfiber i kroppen i fire dage. Og vi heller ikke med at få det foreløbig!

7. Der er små, brune firben overalt. Men der løber også store, vilde neongrønne leguaner rundt og er en plage for småfugle og sommerfugle. Vi så en blive jagtet og nedlagt af en hund. Temmelig voldsomt.

8. Vi så både solopgang og solnedgang den samme dag. Det var første gang for os alle.

9. Vores bil er stor, men jeg skal ikke føle mig speciel af den grund, har jeg erfaret. Efter amerikanske standarder er den i bedste fald mellemstor. Folk kører jo i deciderede monstertrucks!

10. Vi har svømmet med delfiner (rettere, stå stille med delfiner, det var en smule billigere)! Clara begyndte at græde af glæde, da hun fik beskeden om at Poul havde booket det. En stor og helt unik oplevelse. (Nej, jeg er ikke blevet brun endnu, og det bliver jeg heller ikke. Umuligt.)

11. Vi er kørt videre til Orlando nu i vores luksuscruiser. 5 1/2 time i bil er jo en ren fornøjelse i sådan en satan! På vejen så jeg en alligator, der lå og chillede i et vandhul 10 meter fra motorvejen. Alle billboards langs vejen handler om abort, våben og advokater. Og insekterne er en fortælling for sig…

Share: