Vi er ankommet! Efter to flyrejser på i alt 11,5 time er vores eventyr endelig begyndt. Hermed ni af det første døgns oplevelser og betragtninger:

1. Da først min dødsangst i flyet var bedøvet med 12 psykologtimer i bagagen og to slags drugs i systemet, var det faktisk rigtig fedt at flyve over Atlanterhavet. Der er en slags primitiv hygge over at sidde der på sin lillebitte plads med underholdning og snacks inden for rækkevidde, og bare stresse ned i ni timer.

2. Det lykkedes Ella at hælde en hel dåse Fanta ned i sin ene sko i flyet. Mirakuløst nok blev nærmest intet andet ramt.

3. Da vi langt om længe nåede frem til biludlejningen (efter 45 minutters kø til paskontrol, to slags lufthavnsmetro og en shuttlebus), havde vi den første rigtigt autentiske amerikaneroplevelse: En midaldrende, mellemrund mand, som fordrev ventetiden med at spise en art stærkt lugtende fiskekødsovs direkte fra en plasticpose – med fingrene. Som han suttede højlydt på efter hver bid. Fascinerende og frastødende på én gang.

4. Vores bil er til gengæld gigantisk! Clara skal nærmest have en hestesko for at komme op i den.

5. Vi glemte at slå dataroaming fra på Ellas telefon. Efter præcis 12 minutter i USA kom der en SMS, om at nu blev der lukket for data, fordi hun havde brugt for 450 kr. Ups.

6. Første nats hotel 10 minutter fra lufthavnen var… en oplevelse. Udsøgt lurvet. Væg til væg-tæpper overalt, også på halvdelen af badeværelset. En stakkels kvindes knuste blush var trådt ned heri. Der var flere plaskvåde pletter rundt omkring på tæppet. Et stadig uidentificeret, men imponerende stort insekt summede ind i Clara og forsvandt ind under sengen. Fly lettede 20 gange i timen hundrede meter over vores hoveder. Der var prom-efterfest på basketbanen lige uden for værelset. De smalle, knirkende dobbeltsenge havde kun deledyner og skrånede nedad mod midten. Vi labbede det hele i os! Så eksotisk!

7. Jeg vågnede klokken 04.09. Helt færdig med at sove.

8. På vej gennem Florida Keys i dag stoppede vi på en strandbar. Her fik vi isvand, hed kaffe og kæmpe stakke af pandekager. Der var enorme tarponer (fisk) i vandet og frække pelikaner overalt. Fugtig varme, palmer, solblegede træmøbler og Tom Petty i radioen. Lige dér blev jeg første gang på turen for alvor ramt af feriegrundlykken. Det føltes godt.

9. Vi har nu checket ind på den lille ø Marathon halvvejs til Key West. Bankmanden har revet sig, og fundet en afsindigt lækker lejlighed 20 meter fra vandet, hvor vi skal være til på mandag. Der er hvidt sand og palmer lige uden for vinduet, vi har købt for 100 dollars usunde sager i supermarkedet, ungerne og Poul er ved poolen og jeg har fået en hel time for mig selv. Hvor lykkelig kan én kvinde blive?

Share: