The Passage-trilogien af Justin Cronin (Den Første, De Tolv, Spejlbyen)

Fordi: Du skal ikke mange sider ind i den første af de tre mursten i trilogien, før du er helt og aldeles fortabt og forgabt i Justin Cronins fortælling. En virus, der dræber 97% af verdens befolkning, forvandler 2% til de vampyrlignende Viraler og efterlader 1 % i ruinerne af den gamle verden. En pige, der er nøglen til det hele og en saga, der strækker sig over 1.000 år. Fuldstændig fantastisk, fortryllende og ikke til at glemme. Undgå for enhver pris den vederstyggelige TV-serie over bøgerne (MEGET løst inspireret), der lige nu kører på Xee.

Den Underjordiske Jernbane af Colson Whitehead

Fordi: Den gør ondt, så ondt at læse. Men du MÅ blive ved. Aldrig før har jeg oplevet en pageturner af denne kaliber, der ikke var en krimi. 16-årige Cora er slave i USA’s sydstater for 150 år siden. Beskrivelsen af hendes tilværelse, dagligdagen på plantagen, menneskerne i hendes liv og den livsnødvendige flugt er så sugende ond, at det næsten er ubærligt. Især når man ved, at alt overgik tusindvis af virkelige mennesker i hundredevis af år.

Tågerne Omkring Avalon af Marion Zimmer Bradley (Den Hellige Ø, Det Glemte Land, Den Blodige Trone, Den Sidste Strid)

Fordi: Jeg har læst mange bøger i mit liv. Afsindigt mange. Og flere af de bedste har jeg læst både to og tre gange. Disse fire bøger om kvinderne i sagnkongen Arthurs liv har jeg læst seks gange over de sidste 20 år. Det er ægte eventyr for voksne, med krigere, prinsesser, hekse, kærlighed og ære, men fortalt fra kvindernes synsvinkel. Troldkvinderne og dronningerne, der omgav Arthur, Lancelet og de andre riddere af det runde bord. Saftigt, stærkt, magisk, levende og mættet. Læs dem! Og se aldrig nogensinde den lavbudget-serie, der blev lavet over bøgerne tilbage i 90’erne.

World War Z af Max Brooks

Fordi: Det er faktisk ikke så meget zombierne, der er humlen her. De spiller i virkeligheden en birolle i denne roman. Det er i stedet den fuldstændigt nøgterne beskrivelse af alle de samfundsmæssige konsekvenser, en zombieapokalypse har, der gør denne bog til noget helt unikt. Fortællinger om politik, om hærens taktik, om almindelige mennesker og om tiden efter udbruddet er kommet under kontrol. Du har aldrig læst noget som denne bog. Filmen af samme navn, med Brad Pitt i hovedrollen, har i øvrigt intet til fælles med bogen – udover zombierne.

Det Onde af Stephen King

Fordi:Stephen King har skrevet 88 bøger. Et forsigtigt gæt er, at jeg har læst omkring 30 af dem. Jeg er meget, meget stor fan af Stephen King, og derfor kan jeg også tillade mig at sige, at han ind i mellem skriver noget virkeligt lort. Men når han gør det godt, gør han det genialt! Denne historie hører til blandt hans allermest geniale. En gruppe børn og deres indbyrdes venskab i 50’ernes USA beskrives så smukt og ægte, at det får hjertet til at svulme. Som voksne samles de igen, for altid forandrede, men stadig med kærlighed til hinanden. Der er også noget med en dæmonklovn, men den er ikke det vigtigste.

Share: