Sommerferien er kun få måneder væk, og påskeferien starter allerede i morgen! Det fremmaner herlige minder fra familieferierne i det sydlige Europa…

1. Viaplays funktion med at downloade film og serier hjemmefra, som så kan ses offline, er Guds gave til forældre.

2. Toilettet i et mobilhome bygget af lakeret pap er meget, meget lydt.

3. Få ting i tilværelsen er så belastende som den dynemodel, der er standarden i samtlige mobilhomes syd for Puttgarden, som går ud på at vikle et aldrig nogensinde vasket uldtæppe ind i et lagen.

4. En daglig diæt af hvidt brød, nutella, is, pizza, pasta og vin er virkelig godt for livskvaliteten, enormt fremmende for topmaven og virkelig ringe for kondien.

5. Det bedste, sydeuropæere ved, er at skamkrydre deres wienerbrød med en art parfumeret citronellaessens, der gør selv en sød, fugtig croissant komplet uspiselig. Skændigt.

6. Det er interessant, som vi derhjemme kun bruger Svanemærkede, økologiske og biodynamiske produkter på vores børn, mens vi på sommerferien rask væk gasser dem med den giftigste og mest kemiske myggespray, vi kan opdrive (som aldrig var blevet godkendt i DK). Gud forbyde, at de skulle få et myggestik!

7. For GUDFADER, hvor kan børn tale meget om deres myggestik! Hvor mange de har, hvor de sidder, i hvilken grad de klør, hvor uudholdeligt det er, og så forfra igen…

8. Sydeuropæere er venlige, høflige, glade for børn og dejligt afslappede, men også deciderede modstandere af smarte løsninger, basal skiltning, hensynsfuld kørsel og generel effektivitet.

9. Det ER muligt at få børn til at sove længere end til kl. 7. De skal bare puttes omkring midnat.

10. Selvom I medbringer både yatzy, backgammon, kortspil, fyrfadslys og kølig hvidvin til de aftener, hvor I bare skal sidde og hygge på terrassen efter børnene er puttet, ender I alligevel med at gå i seng lige efter ungerne hver eneste aften, fuldstændigt udmattede.

11. Hvis I møder andre danskere, når I er på ferie sydpå, er de med 95 % sandsynlighed jyder. Det er et faktum.

12. Bortset fra enkelte undtagelser, har samtlige mødre ved campingpladsens pool herlige mombods, komplet med tordenlår eller flabbermaver (og så er der selvfølgelig de få heldige, der har begge dele, såsom undertegnede). Det er en dejlig ting.

13. Og nej, I bliver heller ikke snydt for kurvede dadbods med T-shirt tans og badesandaler!

14. Iført spejlglassolbriller kan du glo uhæmmet på alle de andre forældrekroppe. Du skal bare huske at lade være med at dreje hovedet…

15. Uanset hvor dyr og smart din nye badedragt er, vil dine børn stadig finde på noget flabet at sige om den (“Du ligner en gammel dame, der skal til fest!”)

16. Uanset hvor dyr og smart din nye badedragt er, ser du dum ud med en badehætte på.

17. Du ved, du har sommerferie, når du 90 % af tiden ikke kender hverken ugedag, dato eller klokkeslæt, og den største stressfaktor er, om der nu er købt rødvin nok til aftensmaden. Sommerferie, kom nuuuu!

Share: