Vores familie er beriget med to store katte. Buller er en koksgrå norsk skovkat på 1 ½ år, der altid lyder som en brokkerøv, når han miaver. Han har kattedamp, er en kæmpe bangebuks og elsker Poul højere end noget andet levende væsen. Olga er en gylden Maine Coon på 3 ½ år. Hun har katteverdenens mest højfrekvente miav-lyd, er evigt sulten, fejler alt muligt og kan ikke finde ud at bruge en kattelem. Hun kan bedst lide mig. Men ind i mellem er vores kærlighed til kræene ikke 100 % gengældt…

Olgas store krydderhoved.

1. Da Bullers kærlighed til gummi tog overhånd

Buller elsker at tygge på gummiting. Køkkenelastikker og slatne balloner, som han finder i nabolaget, er noget af det bedste han ved. De ligger tit rundt omkring i huset. En morgen fandt jeg så endnu en gummigodte på stuegulvet: Et brugt kondom. Som han havde opstøvet et sted i villakvarteret og gnasket grundigt i, for derefter at lægge det som en skøn og slimet overraskelse under sofabordet. Det var en herlig morgen.

Buller brokker sig.

2. Når Olga vil ud klokken 04 om morgenen

Hver eneste morgen mellem 04 og 05 får Olga en voldsom udlængsel. Desværre er hun så debil, at hun ikke magter at åbne en kattelem. Men hvorfor skal man også lære det, når man bare kan råbe: “MIIIIAAAAAUUUUVVV!” direkte ind i ansigtet på sin sovende madmor? Det fungerer jo lige så fint.

Olga sover i bryggersvasken.

3. Da Buller næsten aflivede en vandmålermand

For nylig skulle vores vandmåler skiftes. To granvoksne mænd ankom til Platanhaven, og den ene lagde sig ned ved måleren for at tjekke noget under den. Han talte meget højt med sin kollega imens. Indtil da havde Buller nydt en dejlig lur i sin lune favoritskuffe under tørretumbleren, der er placeret lige ved siden af vandmåleren. Larmen vækkede ham dog af hans slummer, og da han ikke er et dyr, der bevæger sig hverken roligt eller i stilhed, når han bliver skræmt, fór han frem med et højlydt hyl fra bagsiden af skuffen, henover den liggende mand og sidelæns ud af døren, mens han driftede med poterne på det glatte gulv. Den stående mand hoppede omkring en halv meter. Manden på gulvet skreg som en teenagepige til en Bieber-koncert. “Hoooold kæft mand, et chok! Hvis jeg havde skullet skide, så havde jeg skidt fem grønne på gulvet! Fuck og helvede!” Og jeg skiftevis græmmede mig og undertrykte en grimt hulkende latter.

Fælles hygge i sengen.

4. Når Buller fanger regnorme

Og det gør han hver gang det regner. De løber lige tilpas stærkt nok til hans evner, åbenbart. Så spreder han dem rundt forskellige steder i huset, så hele familien kan få glæde af dem.

Buller elsker at sidde på sin røv.

5. Når de skal til dyrlægen

Her er alle de ting, Olga fejler: Skævt bækken, dårlig hofte og løse knæskaller på bagbenene. Det ved jeg, fordi vi fik taget røntgenbilleder hos dyrlægen, da vi netop havde købt hende og opdagede, at hun gik mærkeligt. Dét besøg kostede 3.000 kroner. Og så var der mavebarberingen. Hun bryder sig nemlig ikke om at få børstet sin lange pels, så da pelsknuderne på maven blev for meget, måtte hun under trimmeren i fuld narkose. 2.000 kroner. Det samme skulle Buller, han spasser nemlig også ud, når han skal børstes. Men inden vi nåede så langt, fik dyrlægen mistanke (ha ha) om en hjertemislyd (ha ha ha). Så naturligvis fik han scannet sit hjerte, til den lave, lave pris af 2.500 kroner. Der var intet galt. Så han kunne fint blive barberet, dog med rabat: Kun 1.600 kroner. En nat blev Olga bidt i halen af et andet dyr, men den var heldigvis ikke brækket. Det ved jeg, fordi vi fik taget røntgenbilleder hos dyrlægen. Igen. Til 2.000 kroner. Og det var bare inden for det sidste år. Jeg tør ikke at lægge de tal sammen.

Olga ser Netflix.

6. Hver gang de spiser

For det første smasker Olga højere end et tre-årigt barn, mens hun høvler maden ned i ekspresfart. Men hvis det så bare var det. Desværre har begge kræ en fuldstændig hjernedød spiseteknik, der går ud på at skovle en hel mundfuld tørfoder ind i kæften, dreje hovedet væk fra madskålen, og tygge det med åben mund, mens to tredjedele flyver halvspist omkring hovederne på dem. Bliver de det mindste forskrækkede undervejs (og det gør de nemt) så åbner de simpelthen sluserne og lader resten falde på gulvet. Jeg gør rent i deres spisehjørne fem gange om dagen.

En lille lur sammen.

7. Da Buller spredte en fugl i hele huset

For en gangs skyld fik han en nat fat på noget, der var hurtigere end en regnorm (eller også var dyret selvdødt før han fandt det). Fuglen blev bakset med ind ad kattelemmen, og dernæst splittet ad OVERALT i huset. Stuegulvet var dækket af fjer. Gangen var fyldt. Bryggerset og vores soveværelsesgulv var fjeret til. Og på stakkels Ellas gulvtæppe lå det moste kadaver.

Olga poserer i Bullers fugleefterladenskaber.

8. Dengang Olga troede, at køkkengulvet var hendes private toilet

En nat, da vi fik nok af Olgas ‘jeg vil ud NUUUU’-miaven, lukkede Poul hende inde i stuen i stedet. Big mistake (ha ha). Næste morgen havde hun nemlig efterladt en brun pøl på køkkengulvet. Og selvom vi lærte lektien, og aldrig har lukket hende inde siden, har hun to gange side da lagt en lort præcis samme sted. Bare lige for at minde os om, at hun hverken glemmer eller tilgiver.

Buller er træt.

9. Da Buller fandt et nyt gemmested

Vi købte vores flotte, blågrønne sofa, da vi flyttede ind i Platanhaven for halvandet år siden. Så den er ret ny. En dag, da Buller blev træt af sine sædvanlige gemmesteder, og havde brug for lidt luftforandring, rev han hul i beklædningen under sofaen. Så stort et hul, at han kunne kravle IND i sofaen og putte sig. Der blev jeg ret træt.

Hun er nu meget pæn, hende Olga.

10. Når de taber en lort ud af røven

For det meste henlægger både Buller og Olga toiletbesøgene til kattebakken eller et hemmeligt sted i haven (eller naboernes haver, hæ). Men ind i mellem bliver de lige utålmodige nok, og render videre ud på eventyr, før pøllen har sluppet numsen helt. Så hænger der sådan en halv lort ud af røven – lige indtil den falder af et sted i huset. En aften sparkede jeg til netop sådan en pølsegnalling, fordi jeg i mørket troede, at det var et vissent blad. Heldigvis havde jeg Pouls sokker på.

Buller i yndlingshulen i kradsetræet.
Share: